Miek, erkend klinisch psycholoog

visumnummer: 293420

miek@solta.be

0495/03.56.21

Solta praktijk kanker oncologie oncopsycholoog depressie rouw komlosvanjeangst paniek fobie socialeangst piekeren trauma

Hallo,

ik ben Miek Goetmaeckers, samenwonend en mama van onze tienerdochters Marthe en Dora. 

Toen ik nog kind was, wist ik al dat ik later iets wou doen met ‘mensen’ en dan liefst met mensen die het om één of andere reden moeilijk hebben. Als jongere kiezen voor een opleiding psychologie was dan ook een logische keuze. Daar ben ik als volwassene, tot op vandaag, nog steeds zeer blij om. 

Ik zie graag mensen, klein en groot, jong en oud. Ik luister graag en ben oprecht geïnteresseerd in wie ze zijn en wat ze doen, hoe ze denken en hoe ze zich voelen, Iedere mens is bijzonder en uniek. Elk levensverhaal is boeiend en interessant. 

Meteen na m’n afstuderen in 1994 aan de universiteit Gent als klinisch en ontwikkelingspsychologe kon ik aan de slag in een centrum ambulante revalidatie. Ik begeleid er kinderen met een complexe ontwikkelingsproblematiek (mentale beperking, leerstoornis, ADHD, ASS, DCD). Daarnaast ondersteun ik ook kun ouders en leerkrachten. Dat doe ik nog steeds en ik doe dit ook graag. Maar de laatste jaren voelde ik de noodzaak om m’n horizon te verbreden en ervaring op te doen binnen een andere setting.  

In oktober 2018 begon ik daarom aan een opleiding psycho-oncologie. Daarbij liep ik stage in het Kankercentrum UZ Gent. Dankzij deze stage kreeg ik de kans om dicht bij mensen in een kwetsbare periode van hun leven te komen. Ik besefte dat ik naast m’n job in het revalidatiecentrum meer tijd wou steken in het begeleiden van mensen die worstelen met thema’s die me nauw aan het hart liggen. 

In Solta kunnen jullie bij mij dan ook terecht voor onder meer angst voor (herval van) ziekte, verlies van (fysieke en mentale) gezondheid – rouw en verlies (na overlijden, scheiding,…) – depressie en levensvragen – …

Na de opleiding onco-psychologie wil ik me graag verder bijscholen tot rouwtherapeut. 

Dankzij mijn jarenlange ervaring in een revalidatiecentrum kunnen jullie in Solta ook bij mij terecht voor opvoedingsvragen – (faal)angst bij kinderen – kind/jongere met ADHD en/of ASS en wat dit betekent binnen het gezin – …

Tijdens m’n opleidingen probeer ik samen met jullie de balans te vinden tussen luisteren, stilstaan, op verhaal komen enerzijds en op zoek gaan naar inzicht en wat voor jou helpend kan zijn anderzijds. Want soms ben je even de weg kwijt maar ik geloof in de kracht van iedereen om weer verder te gaan!


Belangrijkste gevolgde opleidingen

Master in de klinische psychologische wetenschappen 

PEV psycho – oncologie

 

Boek je graag een afspraak met Miek?

Dat kan via onderstaande knop:

Terug naar de hoofdpagina

                                                                                                                                                                                                                                                i b b