Ons aanbod in groepspraktijk SOLTA in Oudenaarde (Ename) en Maarkedal

Hoe werken we binnen de praktijk?

psycholoog angst en stress

Sowieso werken we binnen onze praktijk enkel met erkende psychologen,  gerechtigd om een geestelijk gezondheidsberoep uit te oefenen, met een erkenningsnummer en een vereist visum-nummer.   

Binnen de praktijk specialiseren wij ons in de zorg rond angstproblemen. Angsten kunnen zich uiten in bijvoorbeeld piekeren, faalangst, sociale angst, trauma, dwang, fobie, paniek,… 

Heel vaak zijn er problemen die daarmee samengaan zoals depressie, slaapproblemen, rouw, verslaving,… 

het is wetenschappelijk aangetoond en bewezen dat cognitieve gedragstherapie zeer goed werkt bij het aanpakken van angstproblemen. Daarom is dat dan ook

 in hoofdzaak het kader of stroming van waaruit wij vertrekken en werken. 

Hiervoor scholen we ons dan ook dagelijks verder bij in dat kader en aanverwante. Dit, om onze therapeutische vaardigheden verder te verstevigen en verrijken. 

Zo kunnen we mensen steeds beter en beter verder helpen.  

Daarbovenop hebben we wekelijks een gezamenlijk overleg. Dit, om mogelijke moeilijkere problemen samen het hoofd te bieden.  

Met 6 ben je immers meer dan 1.

We richten ons in deze zorg zowel naar de doelgroep van kinderen, jongeren als volwassenen.

Voor wie?

Spelletjes om gesprek met je kind te openen

 

Binnen aanbod in groepspraktijk Solta hoort ook onze therapie-helper Solti. Solti heeft tot doel om herkenning te creëren bij de kindjes.

Er zijn nog kindjes die mijn probleem ervaren…ik ben niet alleen. Hoe lost Solti dit op? 

We hebben ook spelletjes gecreëerd. Dit, met als doel de kindjes gemakkelijker over bepaalde zaken te laten vertellen.  

Daarbovenop hebben we binnen de praktijk ook veel beeldmateriaal van Solti. Solti beleeft allerlei emoties, gebeurtenissen en avonturen. 

Dit gaat over diverse thema’s die te maken hebben met angst. Dat zijn thema’s zoals scheiding, pesterijen, angst om naar school te gaan, bang om te slapen,… 

 

Tarieven en terugbetaling

 

Afhankelijk van bij welke mutualiteit u bent aangesloten heeft u recht op een terugbetaling. 

(Bv bij de CM heeft u als volwassene recht op 10 euro terugbetaling voor 24 sessies. Voor kinderen bedraagt dit bij deze mutualiteit een terugbetaling van 30 euro 

per sessie voor 24 sessies,….)  

Zo heeft bijna elke mutualiteit terugbetalingsmogelijkheden.  Deze gegevens zijn mooi opgelijst terug te vinden als u doorklikt op de bovenstaande knop van de tarieven. 

Afspraak Maken?

Terug naar de hoofdpagina

 B b i