Irene, erkend klinisch psycholoog

visumnummer: 31 68 01

irene@solta.be

0472/ 34 99 47 

irene seksuoloog seksuologie relatie seks solta oudenaarde psycholoog seksuoloog

Hallo,

 

Mijn naam is Irene De Hertogh, erkend klinisch psycholoog voor (jong)volwassenen. 

Ik behaalde mijn Master in de Klinische Psychologie aan de Universiteit van Gent en volgde nadien de opleiding Master in de Seksuologie aan de KU Leuven.

Waarom ik ervoor koos psychologe te worden? Het kunnen helpen van anderen bracht me altijd al veel voldoening, maar het is voornamelijk de verscheidenheid aan manieren waarop mensen omgaan met levensbeschouwelijke thema’s, die me intrigeerde. Hoe springt ieder-één op zijn of haar unieke manier om met thema’s als vriendschap, liefde, familie, verlies, zingeving, dood, leven en de angsten die er kunnen mee gepaard gaan? Ook seksualiteit is een  thema dat door de individuele mens op ontelbare manieren wordt vormgegeven. De definitie van de seksuologie is namelijk: ”de wetenschappelijke studie van seksualiteit in al haar variaties en expressievormen”.  

In het UPC (Universitair Psychiatrisch Centrum) te Kortenberg kreeg ik de kans om aan de slag te gaan met personen met een middelenverslaving en/of een persoonlijkheidsproblematiek. Na dit leerrijke parcours vervoegde ik het forensisch team bij het CGG (Centrum Geestelijke Gezondheidszorg), waar ik tot op heden nog steeds werk.  

Bij SOLTA sta ik klaar om samen met cliënten een traject te bewandelen waarbij therapie werk op maat wordt: “Ik wijs je niet de weg, maar ga samen met jou op stap”.

Als psychologe met bijkomende specialisatie in de seksuologie nodig ik je uit om zowel met seksuele als niet-seksuele klachten, problemen of angsten aan te kloppen en samen aan de slag te gaan

Wat de therapievorm betreft, zullen we in onze gesprekken voornamelijk werken rond gedrag en de gedachten en gevoelens die daaraan gekoppeld zijn. Op die manier proberen we om het bestaande gedragsrepertoire uit te breiden. Daarnaast wil ik ook ruimte maken voor belangrijke anderen die een invloed uitoefenen op jouw leven. Alvorens van start te gaan, staan we uiteraard uitgebreid stil bij wie jij bent en welke aspecten in jouw leven, voor jou belangrijk zijn.

Vanuit een oprechte en empathische houding wens ik een sterke therapeutische relatie uit de bouwen en een veilige omgeving te creëren waarin jij vrijuit kan spreken en jezelf kan zijn.

 

Belangrijkste gevolgde opleidingen

Master in de klinische psychologische wetenschappen 

Master in de seksuologische wetenschappen

 

Boek je graag een afspraak met Irene?

Dat kan via onderstaande knop:

Terug naar de hoofdpagina

                                                                                                                                                                                                                                                i b b