Geert, erkend klinisch psycholoog

visumnummer 287109 

geert@solta.be

0497/38.74.08

SOLTA komlosvanjeangst angst psycholoog psychologie psychotherapie cognitieve gedragstherapie groepspraktijk oudenaarde etikhove nukerke schorisse ronse zingem gavere zwalm kluisbergen

Hallo, 

ik ben Geert Vercruysse, geboren in 1968, afgestudeerd in 1991 en erkend klinisch psycholoog. ik ben samenwonend en plus-papa van twee volwassen zonen. Ik begeleid (jong-)volwassenen, alsook koppels in hun relatie. 

Wat vind ik belangrijk?

Goed functioneren draag ik hoog in het vaandel. Daarnaast vind ik het belangrijk dat mensen zich kunnen ontplooien en hun volle potentieel leven. Het ultieme doel in het leven is ‘gelukkig zijn’! Wat hieraan voorafgaat, is voldoening. Ook het ervaren van tevredenheid in alles wat je doet in je leven. Soms loop je vast in dit natuurlijke proces. Dit door ziekte, door gebeurtenissen ivm werk of familie, door de mensen met wie je omgaat… Dan kan je te maken krijgen met storende emoties, negatieve gedachten of fysieke klachten, en het allemaal niet meer zien zitten. Dit gaat vaak gepaard met angst. 

Inzicht

Via begeleiding kan je inzicht krijgen en met je storende gedachten en emoties leren omgaan. Door dan nieuwe keuzes te maken en de gepaste acties te ondernemen, kan je de natuurlijke stroom van je leven weer op gang krijgen. Bij koppels besteed ik in het bijzonder aandacht aan goede communicatie.

Cognitieve gedragstherapie ingebed in integrale visie

Mijn begeleidingen vertrekken vanuit een integrale visie. De basis is de cognitieve gedragstherapie. Dit wordt waar nodig aangevuld met technieken en zienswijzen vanuit andere therapierichtingen en levensbeschouwelijke stromingen. 

De eerste 15 jaren van mijn loopbaan speelden zich af in toonaangevende bedrijven in HR-functies (recrutering & selectie, coaching, training en beleidsadvies). Na wat we nu een burn-out noemen, heb ik me geheroriënteerd naar mijn eerste liefde:’mensen begeleiden’. in 2006 heb ik mijn eigen praktijk gestart. Ik heb me bijgeschoold via langdurige opleidingen in integrale therapie en in lichaamsgerichte therapie (centering ®). Daarnaast volgde ik opleidingen in hypnotherapie en Emotional Freedom Techniques (EFT). 

In 2018 verhuisden we van het Meetjesland naar de Vlaamse Ardennen. Daarbij groeide het verlangen om, naast mijn eigen praktijk, meer samen te werken met collega’s. Zo ben ik in 2019 in de groepsprakijk Solta gestapt. 

Belangrijkste gevolgde opleidingen

Master in de  psychologische wetenschappen aan de koninklijke universiteit Leuven

Integrale Therapie, 4-jarige opleiding, Agapé Belgium

Lichaamsgerichte Therapie: Centering, 4-jarige opleiding, Souldance

Basisopleiding Klinische Hypnose, VHYP Vlaamse Wetenschappelijke Hypnosevereniging

 

 

Aangesloten bij volgende beroepsverenigingen:

Psychologencommissie: op deze plaats kan je nagaan of je psycholoog erkend is. www.compsy.be

Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP) 

Belgische Federatie Psychologen (BFP)


Terug naar de hoofdpagina

b b i