Geert, erkend klinisch psycholoog

geert@solta.be

0497/38.74.08

Solta Geert Vercruysse komlosvanjeangst klinisch psycholoog psychotherapeut psychotherapie supervisor Ename oudenaarde Maarkedal Zwalm Gavere Zingem Kluisbergen Ronse Brakelangst paniek piekeren trauma fobie relaxatie EFT

Hallo,

 

ik ben Geert Vercruyssegeboren in 1968, afgestudeerd in 1991 en erkend klinisch psycholoog. ik ben samenwonend en plus-papa van twee volwassen zonen. Ik begeleid (jong-)volwassenen en koppels in hun relatie.

 

Naast goed functioneren vind ik het belangrijk dat mensen zich kunnen ontplooien en hun volle potentieel leven. Het ultieme doel in het leven is ‘gelukkig zijn’! Wat hieraan voorafgaat, is voldoening en tevredenheid ervaren in alles wat je doet in je leven. Soms loop je vast in dit natuurlijke proces: door ziekte, door gebeurtenissen ivm werk of familie, door de mensen met wie je omgaat… Dan kan je te maken krijgen met storende emoties, negatieve gedachten of fysieke klachten, en het allemaal niet meer zien zitten. Dit gaat vaak gepaard met angst. 

 

Via begeleiding kan je inzicht krijgen en met je storende gedachten en emoties leren omgaan. Door dan nieuwe keuzes te maken en de gepaste acties te ondernemen, kan je de natuurlijke stroom van je leven weer op gang krijgen. Bij koppels besteed ik in het bijzonder aandacht aan goede communicatie. 

 

Mijn begeleidingen vertrekken vanuit een integrale visie. De basis is cognitieve gedragstherapie, en ze worden waar nodig aangevuld met technieken en zienswijzen vanuit andere therapierichtingen en levensbeschouwelijke stromingen.

De eerste 15 jaar van mijn loopbaan speelden zich af in toonaangevende bedrijven in HR-functies (recrutering & selectie, coaching, training en beleidsadvies). Na wat we nu een burn-out noemen, heb ik me geheroriënteerd naar mijn eerste liefde: ‘mensen begeleiden’, en heb ik in 2006 mijn eigen praktijk gestart. Ik heb me bijgeschoold via langdurige opleidingen in integrale therapie en in lichaamsgerichte therapie (Centering®). Daarnaast volgde ik opleidingen in hypnotherapie en Emotional Freedom Techniques (EFT).

 

In 2018 verhuisden we van het Meetjesland naar de Vlaamse Ardennen en groeide het verlangen om, naast mijn eigen praktijk, meer samen te werken met collega’s. Zo ben ik in 2019 in de groepspraktijk SOLTA gestapt.

 

 

Boek je graag meteen een afspraak bij Geert?

Dat kan via onderstaande knop:

Terug naar de hoofdpagina