Isabelle, erkend klinisch psycholoog 

Visumnummer : 279297

SOLTA praktijk solta psycholoog orthopedagoog psychotherapie Ename oudenaarde maarkedal etikhove nukerke schorisse kinderen jongeren volwassenen piekeren dwang paniek trauma fobie

Hallo, 

Ik ben Isabelle De Smetgeboren in 1979, gehuwd, mama van twee kinderen en coördinator van SOLTA. Ik ben erkend klinisch psycholoog en erkend psychotherapeut, gespecialiseerd in angst en ik werk in Oudenaarde en Maarkedal.  

Ik studeerde aan de Universiteit Gent en werd er master in de klinische psychologische wetenschappen. Daarnaast volgde ik ook een postgraduaat in de cognitieve gedragstherapie aan de UGent. Na mijn studies ging ik meteen aan de slag als psycholoog in een centrum voor leerlingenbegeleiding. Daarnaast deed ik in die jaren ook ervaring op als psychotherapeut binnen een therapeutisch centrum. 

Na deze leerrijke jaren en met heel wat meer ervaring, vond ik dat in 2012 de tijd rijp was om mijn eigen praktijk op te starten: ‘inter-actie’ in Maarkedal. Ondertussen schoolde ik mezelf bij met tal van opleidingen, en leerde ik uitgebreid werken met mensen die problemen ervaren met angst. Dit is een problematiek die me nauw aan het hart ligt en waarvan ik weet dat ik de mensen écht vooruit help. 

Van daaruit groeide de passie om een groepspraktijk op te starten rond angst, die ik met de naam SOLTA doopte (Solta is portugees woord en betekent ‘loskomen van!). Sindsdien ben ik als psycholoog aan de slag in Oudenaarde, met vooral aandacht voor mijn specialisatie rond angst. Daarnaast behoud ik mijn praktijk in Maarkedal. Dankzij de groepspraktijk kunnen we mensen die angsten hebben nog beter helpen, met de expertise van psychologen die hier ook door gepassioneerd zijn. 

Ik hoop jullie met nog meer garantie te kunnen helpen in het loskomen van angsten of die van jullie naasten.

Belangrijkste gevolgde opleidingen

Master in de klinische psychologische wetenschappen aan de universiteit Gent

Postgraduaat Cognitieve Gedragstherapie aan de universiteit Gent

EMDR-opleiding bij Integrativa 

Aangesloten bij volgende beroepsverenigingen:

Psychologencommissie: op deze plaats kan je nagaan of je psycholoog erkend is. www.compsy.be

Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen (VVKP) 

Vlaamse Vereniging voor Gedragstherapie (VVGT) : op deze plaats ga je na of je therapeut een erkend opleiding in de gedragstherapie heeft genoten.  

Vereniging voor EMDR-therapeuten (EMDR-Belgium) 

 

terug naar hoofdpagina

b b i