Mathieu erkend klinisch psycholoog

Visumnummer: 263951

mathieu@solta.be

0495/61.45.08

SOLTA psycholoog orthopedagoog psychotherapie Ename oudenaarde maarkedal Etikhove Nukerke Schorisse Piekeren fobie dwang paniek trauma

Hallo, 

mijn naam is Mathieu Van Rentergem, erkend klinisch psycholoog voor volwassenen en erkend psychotherapeut. Als psychotherapeut werk ik rond verschillende vormen van angst. Daarnaast werk ik ook aan de vaak gekoppelde problemen zoals bijvoorbeeld depressie, zingevingsvragen en persoonlijke groei. 

Ik ben ook vertrouwd met het werken rond zelfvertrouwen, assertiviteit en andere emotionele problemen (agressie, woede,…). Verder heb ik ervaring met relatieproblemen nav ASS of andere problematieken van één van de partners. 

Na mijn opleiding tot klinisch en ontwikkelingspsycholoog aan UGent, startte ik mijn loopbaan in het bedrijfsleven in een leidinggevende functie met commerciële opdrachten. De overstap naar human resources diensten bracht me weer dichter bij psychologie. Dit, door de nadruk te gaan leggen op begeleiden, coachen en trainen, zowel individueel als in groep, naast werving en selectie. 

In 2009 werkte ik mijn opleiding tot integratief psychotherapeut af en later volgde ik ook een opleiding tot systemic NLP master practitioner. Dit, opdat ik technieken uit coaching en cognitieve gedragstherapie kan combineren. 

Naast mijn psychotherapeutisch werk, werk ik in mijn praktijk ookvanuit mijn HR-ervaring met mensen in een overgangsproces (outplacement of VDAB-loopbaanbegeleiding). Ook werkgerelateerde vragen mbt stress, burn-out, work-life blance, persoonlijke efficiëntie, leiding geven, gesprekstechnieken, omgaan met agressie. Verder coach ik (startende) zelfstandigen en begeleid ik mensen in hun terugkeer naar werk na bvb een burnout. Mijn aandacht gaat steeds uit naar zelfsturing of persoonlijk leiderschap en communicatie in al zijn facetten. 


Belangrijkste gevolgde opleidingen

Master in de psychologische wetenschappen 

Postgraduaat Integratieve psychotherapie

EMDR i.o.

 

Boek jij graag meteen je afspraak bij Mathieu? 

Druk dan op onderstaande knop:

Terug naar de hoofdpagina

b b i