Roos, Erkend klinisch orthopedagoog

Visumnummer: 288618

roos@solta.be

0474/23.98.25

SOLTA komlosvanjeangst angst psycholoog psychologie psychotherapie cognitieve gedragstherapie groepspraktijk oudenaarde maarkedal ronse zingem gavere zwalm kluisbergen Etikhove Nukerke Schorisse maarke

Hallo,

 

Mijn naam is Roos Elfrink, erkend klinisch orthopedagoog en systeempsychotherapeut i.o.

  

Al van jongs af aan was het mijn droom om kinderen, jongeren, gezinnen en koppels te begeleiden die omwille van uiteenlopende moeilijkheden vast (dreigen te) lopen. Ik heb mij eerst geschoold in de begeleiding van jongeren en jongvolwassenen. Later schoolde ik me bij in de begeleiding van kinderen en gezinnen aan de KU Leuven. Naast mijn studies in het binnen- en buitenland deed ik ervaring op als orthopedagoog en contextbegeleider binnen de jeugdzorg en het buitengewoon onderwijs. Momenteel volg ik aanvullend een vierjarige psychotherapeutische opleiding. 

 

Mijn interesse ligt in het niet goed in je vel zitten, misschien wel zonder goed te weten waarom. Ik werk in de praktijk met kinderen, jongeren, (jong)volwassenen en gezinnen. Dit aan allerhande angst-gerelateerde problematieken, zoals faalangst, fobie, angst om (alleen) te gaan slapen, piekeren…. Naast de begeleiding bij angsten kan je bij mij in begeleiding bij automutilatie en suïcidaliteit, alsook opvoedingsondersteuning. Hierbij vind ik het belangrijk om samen met jou en (eventueel) de belangrijkste personen rondom jou te vertrekken vanuit jouw krachten en competenties. Naast therapie, kan je bij mij terecht voor diagnostiek van IQ (2,5 – 16 jarigen) en angst- en concentratie.

 

Bij de behandeling van specifieke angsten en fobieën maak ik gebruik van VRET (Virtual Reality Exposure Therapy). Hierdoor kan een graduele blootstelling in een veilige omgeving plaatsvinden en kunnen uiteenlopende angsten behandeld worden (bv. hoogtevrees, vliegangst, sociale angst, PTSD…). VRET kan ook ingezet worden bij klachten van stress en depressie.  

 

Zit jij, of iemand anders in je relatie / gezin, met een moeilijkheid of bezorgdheid? Dan zijn jullie van harte welkom om dit vrijblijvend te verkennen.  

 

Belangrijkste gevolgde opleidingen

Master in de klinische orthopedagogiek (KU Leuven)

 

Solution Focused Practitioner (Korzybski Instituut)

 

Relatie- gezins- en systeempsychotherapie i.o. (KU Leuven / UPC)

 

Aangesloten bij volgende beroepsvereniging:  Vlaamse vereniging voor orthopedagogen (VVO)

 

REGISTRATIENUMMER ERKEND ORTHOPEDAGOOG

 VVO1910963

Had jij graag een afspraak geboekt bij Roos? 

Druk dan op onderstaande knop:

terug naar hoofdpagina

b b i