Aranka, erkend klinisch psycholoog

visumnummer: 262944

aranka@solta.be

0493/43.11.16

SOLTA komlosvanjeangst angst psycholoog psychologie psychotherapie cognitieve gedragstherapie groepspraktijk oudenaarde maarkedal etikhove schorisse nukerke ronse zingem gavere zwalm kluisbergen piekeren paniek trauma fobie

Hallo,


Mijn naam is Aranka Van Dongen, erkend klinisch psycholoog voor (jong)volwassenen en traumatherapeute, alsook cognitief gedragstherapeut i.o.

Vanaf het moment dat ik besefte dat archeologie niet zo spannend was zoals in de films, heb ik mijn kinderdroom verschoven naar psycholoog. Zolang dat ik me kan herinneren heb ik me altijd vragen gesteld naar het ‘waarom’ van een bepaald gedrag. Nadien uitte zich dat in de wens om mensen te helpen en naar hen te luisteren. Ik was dan ook trots om die droom te verwezenlijken en écht als psycholoog aan de slag te kunnen.

Tijdens een traject in de psychiatrie heb ik me vooral verdiept in trauma, angsten en persoonlijkheidsstoornissen. Hier heb ik dan ook de nodige ervaring opgedaan. Toch bleef het kriebelen om begeleidingen te kunnen aanbieden op de eerste lijn en meer in de diepte te kunnen werken met mensen. 

Mijn interesse ligt hierbij dan ook vooral in de cognitieve gedragstherapie. Via het model van de gedragstherapie kijken we naar wat je het meeste bezighoudt en hoe jij je daarbij voelt. Door een link te maken tussen denken – voelen – doen krijgen we hier dan ook duidelijk zicht op. Eerst en vooral verkennen we samen de belangrijkste domeinen van je leven, waaruit we in onze eerste paar gesprekken reeds zeer veel informatie halen. Daarnaast geven we onszelf hierbij de tijd om een stevige therapeutische relatie op te bouwen die als basis dient voor ons traject.

Binnen dit traject is het codewoord “samen”, waarbij jou inbreng zeer waardevol en belangrijk is. Jij bent en blijft expert over jouw eigen leven en ervaringen. Met deze expertise kan je mij helpen om samen inzichten te vergaren en op zoek te gaan naar handvaten die jij momenteel nodig hebt. 

Belangrijkste gevolgde opleidingen

Master in de klinische psychologische wetenschappen 

Therapeutische opleiding traumatologie

Postgraduaat Cognitieve gedragstherapie i.o.

 

Boek je graag een afspraak met Aranka?

Dat kan via onderstaande knop:

Terug naar de hoofdpagina

                                                                                                                                                                                                                                                i b b